top of page

NUORIA JÄRJESTÄJIÄ & TUOREITA IDEOITA

Itämeriteemainen Aalloilla festivaali järjestetään nyt toista kertaa Klamilan Kalastamassa. Ensimmäisen kerran Aalloilla järjestettiin vuonna 2020. Nyt Aalloilla Festarit vihdoin palaavat ja laskevat ankkurinsa Kalasatamaan, mukanaan uusia järjestäjiä ja uusia tuoreita ideoita! Aiemmin keväällä Aalloilla ry järjesti haun festivaalin nuorten järjestäjien tiimiin. Haun tarkoituksena oli herättää paikallisissa nuorissa kiinnostusta tapahtumaa kohtaan ja tarjota heille mahdollisuutta osallistua itse festivaalien järjestämiseen. Idea toimi, ja tiensä tiimiin löysivät Urho, Eve, Sanna, Wilma, Kaisa, Maria ja Kiia. Myös Virolahden nuorisovaltuusto antoi hyviä ideoita festareilla toteutettavaksi.

Osallistuminen tapahtuman järjestämiseen on ainutlaatuinen ja korvaamaton kokemus, jollaista ei välttämättä toista kertaa tule vastaan. Tapahtuman järjestämisessä oppii monipuolisesti erilaisia asioita ja tekemistä riittää monin tavoin, aina suunnittelun alkuvaiheesta varsinaiseen tapahtumapäivään saakka.

Jokainen tiimin jäsen pääsee matalalla kynnyksellä tutustumaan, mitä kulissien takana tapahtuu ja samalla oppimaan tapahtuman järjestämisestä sekä kokeilemaan työskentelyä eri osa-alueiden parissa oman kiinnostuksen ja ehtimisen mukaan. Projektin päätteeksi kaikki tiimiläiset saavat todistuksen osallistumisesta festivaalien järjestämiseen, joka on hyvä lisä CV:hen ja sitä on hyvä hyödyntää myöhemmin elämässä. Kaikista hienointa on päästä nauttimaan työnsä tuloksista ja nähdä toteutuneet ideat tapahtumassa!


Yhdessä olemme antaneet luovuuden kukoistaa ja suunnitelmien elää. Pikkuhiljaa suunnitelmat alkavat kuitenkin konkretisoitumaan ajatusten tasolta todellisuuteen ja festivaalit alkavat saada ympärilleen selkeät raamit.


Tänä kesänä olemme päättäneet panostaa erityisesi rentoon oleskeluun sekä

kesämökkifiilikseen. Rentoja hengailualueita koristavat merellisyyttä henkivät visuaaliset elementit, joiden hankinnassa on pyritty käyttämään mahdollisimman paljon kierrätys- ja luonnonmateriaaleja Itämeriteeman mukaisesti.


Aalloilla Festivaaleilla nuoret pääsevät myös esiintymään! Festareilla nähdään tuore haminalainen yhtye Starcounters, jota tähdittää nuorten tiimin jäsen Kaisa Eriksson.

Hyvän musiikin ohelle olemme suunnitelleet oheisohjelmaa, jonka parissa pääset rennosti viettämään kaveriporukkasi kanssa laatuaikaa, luoden yhdessä uusia, lämpimiä muistoja. DJ pitää huolen siitä, että tapahtuma-alueella viihtyy vaikka koko päivän. Ilman hyvää ruokaa ja juomista ei myöskään tietenkään olla, vaan tapahtuma-alueelle avautuu festariruoka- ja juomapisteiltä.


Kannattaa kurkata ja pistää seurantaan meidän Instagram ja Facebook sivut, joissa pian paljastamme, mitä kaikkea tapahtumaan on suunniteltu. Järjestämme myös muun muassa arvontoja, joissa voit voittaa itsellesi esimerkiksi liput festivaaleille! Pistä siis seurantaan ja muista merkata ylös kalenteriin päivämäärä 13.8.2022.


Nähdään Aalloilla!


Teksti: Maria Klimenko, Virolahti

Virolahden kunta on myöntänyt toiminta-avustuksen Aalloilla ry:lle nuorten suunnitteleman ja nuorille suunnatun tapahtumasisällön toteuttamiseen Aalloilla Festivaali -tapahtumassa.


bottom of page